Engelse website van Brabantse Hoeve Duitse website van Brabantse Hoeve

Speciaalbieravontuur in het oergebied

‘Volg je oerinstinct en ga!’, riepen ze ons nog na. Zoals het echte avonturiers betaamt, hoefden ze dat geen tweede keer aan ons te vertellen. Vol goede moed sprongen we op de fiets. We trotseerden bomen, beken en beesten. Passeerden akkers, weiden en boomgaarden. Niets kon ons tegenhouden in onze tocht naar de ultieme smaakbeleving. Want daar waren we naar opzoek in het ruige landschap dat ‘De Maashorst’ heet.

Met een aantal kilometers in de benen, kwam de eerste pitstop in zicht. De cafébaas stond al op ons te wachten en wuifde ons naar binnen. We schoven aan en voor we het wisten stond het eerste speciaalbiertje op tafel. Mét bijpassend hapje natuurlijk. Al na de eerste slok werd duidelijk: dit was een product uit echte ambacht en traditie. Genieten! Voor we het wisten was het tijd voor de volgende rit.

De wetenschap dat er nog meer lekkere bieren voor ons op het menu stonden, maakte dat we haast door het gebied vlogen. Twee stops, bieren en hapjes verder, was het tijd om terug te keren voor een écht oerdiner. Puur en oerlekker eten vraagt om passie voor het vak. Na deze maaltijd weet ik het zeker: dat hebben de vakmannen en -vrouwen uit De Maashorst wel!


Wat ga je doen?

  • Het avontuur begint met een stevige ontvangst lunch. Je wordt ontvangen met koffie/thee (max. 3 koppen p.p.) en drie flinke sneeën peperkoek, want zonder goede bodem kan er geen bier geproefd worden
  • Vervolgens is het tijd om op de fiets te stappen. Dwars door het oergebied in Brabant fiets jij langs drie verschillende speciaalbiercafés. Bij ieder café staat je een speciaalbiertje en een bijzonder hapje te wachten. Durf jij je over te geven aan de smaken vers van het land?
  • Nadat je bomen, beken en beesten getrotseerd hebt, is het tijd om op krachten te komen met een oer-diner. Tijdens dit diner maak je kennis met het vakmanschap uit de streek. Een krachtige kop soep, flinke sneeën boerenbrood, geroosterd oerhammetje, kaas en hangop met vruchten, het komt allemaal uit De Maashorst. Bij het oer-diner is een drankbuffet met pils van de tap, huiswijn, Radler en frisdrank inbegrepen.

Prijs

Je kunt dit avontuur bestellen voor € 87,50 p.p.
Speciaalbieravontuur in het oergebied Speciaalbieravontuur in het oergebied

Contact

Bij vragen of opmerkingen staan wij graag voor je klaar. Bel, mail of vul het onderstaande formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.    Ik ga akkoord met de privacy- en cookieverklaring
De Brabantse Hoeve

Dagelijks geopend 10.00 - 22.00 uur
*1 november–30 maart: Ma-di-wo-do tot 20.30 uur.
1e Kerstdag en 1 januari gesloten
Openingstijden voor groepen in overleg.


Zeelandsedijk 29, 5408 SL Volkel
0413 275070
06-21991558
06 13807241
info@brabantsehoeve.nl

K.v.K. nr. 172.03.488

Route

De Brabantse Hoeve is heel gemakkelijk te bereiken via de snelweg A50. Neem afslag 13 richting Volkel. Bij de eerste vier rotondes ga je rechtdoor, en bij de vijfde ga je rechtsaf de Zeelandsedijk op. Na ongeveer 1 km zie je de Brabantse Hoeve aan je rechterhand.

Brabantse Hoeve - op Twitter Brabantse Hoeve - op Facebook Brabantse Hoeve - op Linkedin Brabantse Hoeve - foto's