Engelse website van Brabantse Hoeve Duitse website van Brabantse Hoeve

Oer-BBQ

...want verrukkelijk vlees heeft tijd nodig!

Low & slow cooking klinkt misschien niet echt Brabants, maar deze (h)eerlijke manier van barbecueën is ook hier al eeuwenoud. En nu weer helemaal hot! Dat is ook niet zo gek, want dit is dé bereidingswijze voor perfect gegaard vlees. Heerlijk mals met een unieke smaak, dankzij een lage temperatuur en een langere gaartijd. Dat duurt ietsje langer, maar dan hedde ook wa! En ondertussen natuurlijk gezellig buurten en Bourgondisch genieten met de hele groep. De Oer-BBQ van de Brabantse Hoeve: een unieke smaakbeleving die bovendien gezond en vooral keigezellig is!  

Bij de Oer-BBQ bepaalt u zelf welk vlees er gebraden wordt! U kiest uit vier vleessoorten uit categorie A en één uit categorie B. Alle uitgebreide salades en voortreffelijk brood zijn inbegrepen.

Cat. A

  • Traaggegaarde procureur: nekstuk wat 16 tot 17 uur gegaard wordt, uniek mals met een heerlijke smaakbeleving. Wordt van het stuk gesneden op uw bord om de unieke malsheid te behouden.
  • Bourgondisch ribstuk: aan het bot gegaarde varkensfilet met een appel-calvados saus.
  • Spareribs Kansas City-style: 5 uur traaggegaarde spareribs afgelakt met een lekkere marinade.
  • Hele ham: authentiek gerookte varkenspoot uit de smoker met smulgarantie.
  • Traaggegaarde varkensschouder ‘pulled pork’ met huisgemaakte BBQ-saus.
  • Beer Can Chicken: traaggegaarde hele kip op een bierblikje met spek en citroen.
  • Spatchcocked Chicken: traaggegaarde gevlinderde hele kippen met pikante specerijen.
  • Oosterse kip: gegrilld kipdijvlees met een Oosterse marinade, erg mals en lekker.
  • Hacked Meat: een soort gehaktrollade omwikkeld met spek en gekruid met een pasta van specerijen en verse kruiden. Een heuse specialiteit!
  • Porchetta: pronkstuk uit de Italiaanse keuken, gemaakt van buikspek met rozemarijn, knoflook, venkel, ui en zeezout.

Cat. B

  • Gerookte zalmzijdes gepekeld met citroen, peper en Keltisch zeezout.
  • Gerookte makreel: vers lauw gerookte makreel gepekeld met zeezout en ketjap. Boterzacht.
  • Côte de Boeuf: aan het bot gegaarde Black Angus-runderkarbonade (ribeye).
  • Lamsrack: In zijn geheel gegaarde lamsrack.
  • In zijn geheel gegrillde runderhaas afgegaard in de smoker met olie, zout en peper, limoen en Amerikaanse steakkruiden. Óf als chilly beef met een uien-olie-sambalsaus.
  • Provincaals gekruide hele lamsbout.
  • Stuffed Pork Loin: Varkenshaas gevuld met een Boursin-kaas omwikkeld met drooggezouten ontbijtspek.
  • Picanha: runderstaartstuk. Het populairste stuk vlees van Zuid-Amerika.
Salade en brood:
  • Ruige witte koolsalade met: geschaafde witte kool, ui, appel, knoflook, amandel, honing.
  • Oergondische salade met: slasoorten, paprika, tomaten, komkommer, rode ui, pijnboompitten en/of zaden en noten, zongedroogde tomaten, gekookt ei en dressing met een oerkarakter.
  • Fruitknal met grove stukken fruit, waaronder: watermeloen, galiameloen, banaan, druiven, ananas en seizoensfruit.
  • Aardappels in de schil besprenkeld met olie, peterselie en Keltisch zeezout.
  • Olijven.
  • Jalapeño-pepers.
  • Kapperappeltjes.
  • Oerbroodsoorten, waaronder: stokbrood, Turks brood, olijfbrood en boerenbrood.
  • Huisgemaakte kruidenboter en knoflooksaus.
Voorbeeld menu:
  • Bourgondisch ribstuk: aan het bot gegaarde varkensfilet met een appel-calvados saus.
  • Porchetta: pronkstuk uit de Italiaanse keuken, gemaakt van buikspek met rozemarijn, knoflook, venkel, ui en zeezout.
  • Traaggegaarde procureur: nekstuk wat 16 tot 17 uur gegaard wordt, uniek mals met een heerlijke smaakbeleving. Wordt van het stuk gesneden op uw bord om de unieke malsheid te behouden.
  • Oosterse kip: gegrilld kipdijvlees met een Oosterse marinade, erg mals en lekker.
  • Gerookte zalmzijdes gepekeld met citroen, peper en Keltisch zeezout.
Minimaal aantal personen: 35. Prijs: € 37.50 p.p.



Oer BBQ Oer BBQ Oer BBQ Oer BBQ Oer BBQ Oer BBQ

Contact

Bij vragen of opmerkingen staan wij graag voor je klaar. Bel, mail of vul het onderstaande formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.



De Brabantse Hoeve

Dagelijks geopend 10.00 - 22.00 uur
*1 november–30 maart: Ma-di-wo-do tot 20.30 uur.
Openingstijden voor groepen in overleg.


Zeelandsedijk 29, 5408 SL Volkel
0413 275070
06-21991558
06 13807241
info@brabantsehoeve.nl

K.v.K. nr. 172.03.488

Route

De Brabantse Hoeve is heel gemakkelijk te bereiken via de snelweg A50. Neem afslag 13 richting Volkel. Bij de eerste vier rotondes ga je rechtdoor, en bij de vijfde ga je rechtsaf de Zeelandsedijk op. Na ongeveer 1 km zie je de Brabantse Hoeve aan je rechterhand.

Brabantse Hoeve - op Twitter Brabantse Hoeve - op Facebook Brabantse Hoeve - op Linkedin Brabantse Hoeve - foto's
Wil je op de hoogte blijven van leuke acties en aanbiedingen? Klik dan op onderstaande knop en meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief